OPEN KAMPIOENSCHAP HOUTEN       9e editie                           2015- 2016

Voor het 9e jaar organiseert de schaakvereniging Houten het OPEN KAMPIOENSCHAP HOUTEN!

Alle huis- en clubschakers uit Houten en omgeving zijn van harte uitgenodigd om mee te strijden om hoofdprijzen en eer.
Er wordt gespeeld in 3 groepen:
De A-groep: Deze groep is voor de experts en spelers met een hoge rating
De B-groep: Deze groep is bedoeld voor de gevorderden spelers met een gemiddelde rating
De C-groep: Deze groep is vooral bedoeld voor de beginnende schaker met geen of een lage rating.

Waar en wanneer
De  wedstrijden worden in principe gespeeld op iedere laatste maandag van de maand, aanvang 20.00 uur in café de Engel.
De speeldata zijn:
2015: 28 september (start), 26 oktober, 30 november,
2016: 25 januari, 29 februari, 4 april, zaterdag 21 mei

Reglementen
- Indeling gebeurt naar sterkte, zo veel mogelijk rekening houdend met je voorkeur
- Speeltempo is:
   A-groep  40 zetten in 105 minuten + 10 sec per zet per partij
   B en C-groep 40 zetten in 90 minuten + 15 minuten voor de rest van de partij
- De gebruikelijke FIDE regels zijn van toepassing. De wedstrijdleiding beslist.

Meedoen?
Opgeven (bij voorkeur per mail; met vermelding van naam, adres, telefoon, mobiele nummmer en evt. rating en/of vermelding van voorkeur groepsindeling*) kan t/m 12 september 2015 bij:

B.Dubbeldam - Wedstrijdleider OKH

Kosten deelname:  15 EURO, op de eerste speelavond contant te voldoen bij de penningmeester.

*Aan deze voorkeur kunnen geen rechten worden ontleend