Login Form

Puzzel van de dag

Feestjaar 2018
 
 

Beste schakers,

Allereerst wil ik jullie en jullie dierbaren het beste wensen voor 2018. We hopen dat komend jaar wederom een spannend en vooral gezellig schaakjaar zal worden.

Het is mooi om te zien hoe iedereen plezier beleeft aan ons avondje schaken. Ook voor de schakers die niet elke week willen spelen, maar toch af en toe een partij in de gezellige en spannende sfeer willen spelen, is ons Open Kampioenschap Houten een daverend succes.

Nu zal het komende jaar helemaal bijzonder worden, want de schaakvereniging Houten viert haar 40 jarig jubileum. Daarom zal dit jaar in het teken staan van verschillende festiviteiten. Pak je agenda er vast bij en hou alvast zaterdag 12 mei vrij. Op deze dag zal de finaleronde van het OKH plaatsvinden met de traditionele barbecue. Een week later is het weer feest, want op zaterdag 19 mei zal het schaakbord op Het Oude Dorp feestelijk geopend worden. Er zal de mogelijkheid zijn om op het plein te kunnen spelen of om met het genot van een hapje of drankje naar de partij te komen kijken. Wellicht een mooie gelegenheid om je mooiste partij van het seizoen te laten zien?

Na de zomerstop zullen we het nieuwe schaakseizoen beginnen met een groots kroegenschaaktoernooi op 15 september. Je speelt samen in een tweetal tegen andere tweetallen in verschillende kroegen verspreid over Het Oude Dorp. Na de lunch zullen de finales gespeeld worden in ons thuishonk restaurant De Engel.

Als klap op de vuurpijl zal op 23 november een simultaan georganiseerd worden. De jeugd zal in de ochtend starten, daarna zullen de senioren aan bod komen. Zij zullen spelen tegen een schaker van topniveau. Wie er komt, dat houden we nog eventjes geheim! Hou voor meer informatie de website in de gaten.

Een vriendelijke schaakgroet namens het bestuur,

Vincent Verstege