Jubileum!!

Beste allemaal,

Als schaakvereniging bestaan we 40 jaar! En dat willen we natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan. En zijn 2 van onze oud-voorzitters, Jan v.d. Werf en Henk Struikmans, al enige tijd hard bezig om allerlei leuke dingen te organiseren.

Op zaterdag 19 mei hebben we onze eerste grote activiteit: de feestelijke opening van een groot openlucht schaakspel op het plein in het Oude Dorp. De opening wordt om 11:00 verricht door de burgemeester in een partij tussen twee kampioenen. Jullie zijn allemaal van harte welkom om mee te leven met deze strijd, waarna er de mogelijkheid is om zelf ook te schaken (in het groot of op gewone borden).

Vanuit de schaakvereniging zorgen we dat alle zomerse zaterdagen de stukken klaar staan, zodat jullie ook in de toekomst "in het groot" kunnen schaken. We komen verderop in het jaar nog bij jullie terug met 2 andere activiteiten.

Op 15 september een snelschaaktoernooi in een aantal kroegen (qua speellocaties, geen drank in het spel, dus iedereen kan meedoen).

En op 24 november een simultaan tegen de dameskampioen van Nederland.

Of kom schaken op maandagavond 20:00 in De Engel voor senioren, of op dinsdag 19:00 in de Bogermanschool voor de jeugd (waar ook les wordt gegeven). Tot binnenkort!

Namens Schaakvereniging Houten, Peter van Wijk (secretaris)