De kop is er af!

Het nieuwe schaakseizoen is begonnen en afgelopen maandag 10 september is de interne competitie gestart. Ondanks dat er nog steeds mensen op vakantie zijn, gingen 14 schakers elkaar te lijf op de 64 velden in De Engel.
En het blijkt een verslavend spelletje te zijn, want Nick (die zijn lidmaatschap had opgezegd vanwege andere privé plannen) bleek ons niet te kunnen missen en heeft zich weer aangemeld als lid :-)

Ook in de externe competitie zijn we van start gegaan. En wel in de landelijke KNSB competitie waarin we meedoen met een combinatie-team met Vegtlust en Moira. We spelen in klasse 4G onder de naam Moira 2.

Zaterdag 15 september kregen we Dordrecht 2 op bezoek. Ik (Peter) deed mee namens Houten, en laat ik nou in 1980 lid zijn geworden van schaakclub Dordrecht ...... Dus een paar oude bekenden op bezoek. Beide teams niet in hun sterkste opstelling, maar wel strijdlustig. Ik was snel klaar, won, en we stonden 2-0 voor. Toen ging het lang gelijk op, Dordrecht kwam iets terug, maar de basis was gelegd. Eindstand 5-3 en daarmee de eerste wedstrijd gewonnen. Goed voorbeeld zou ik zeggen, de SGS-teams zijn gewaarschuwd....

Kijk ook naar het wedstrijdverslag van Dordrecht en mijn verrichtingen op bord 4 via deze link: