Schaken in Coronatijd

Hallo allemaal,

In deze tijden van Corona is er geen clubavond meer, en kan er alleen online worden geschaakt. Veel clubs organiseren bijeenkomsten, ook wij zijn daar mee begonnen. We gebruiken daarvoor Skype.

25 mei hebben we de eerste bijeenkomst gehad met ongeveer 10 personen, en dat ging prima!
Johan valstar liet ons zien hoe belangrijk het is om actief en dreigend te blijven spelen. Sta je wat minder en je speelt niet actief, dan word je meestal langzaam maar zeker weggedrukt!

Een heel geslaagde sessie!

Pinksteren slaan we over, maar over op maandag 8 juni doen we de volgende sessie. Die zal gaan over pionneneindspelen (en nog wat anders, verzin ik er nog bij). We starten dan weer om 20:00. Max. 10 minuten inloop, zodat we uiterlijk 20:10 echt starten. Tot maximaal 22:00, maar eerder stoppen kan altijd. Sessie staat open voor alle clubleden en OKH-deelnemers, en als je een andere belangstellende kent, dan is dat ook prima. Je moet wel voor je eigen koffie zorgen (of iets sterkers )

Hoe kun je deelnemen: ga in je webbrowser naar https://join.skype.com/mtEPfHraA1YU  Deze link is permanent, dat wil zeggen dat we voor al onze toekomstige sessies deze link blijven gebruiken. Zelfs voor de ledenvergadering in september als een "gewone" bijeenkomst dan nog niet kan. Je hebt uiteraard een computer nodig, al kan het natuurlijk ook op een ipad of een mobieltje, maar dan is je scherm wat kleiner. Je hebt geen webcam nodig al is het wel leuker om een hoop koppies te zien. Een microfoon is handig als je vragen wilt stellen, maar zelfs dat kan via de chat / tekst typen. In de eerste sessie bleek al dat je bij technische hindernissen snel door een ander uit de groep kan worden geholpen, dus dat mag geen belemmering zijn!

Hier alvast een beeld van de seesie van maandag 8 juni:

Peter neemt ons mee in de geheimen van het pionneneindspel

Tot maandag de 8e !

Namens SV Houten