Queens Gambit! Schaken voor tieners..

We zijn naar aanleiding van reacties op Queens Gambit dit seizoen ook begonnen met een groep voor tieners die zich zo met elkaar kunnen ontwikkelen en meten.

De jeugdafdeling van de Schaakvereniging Houten komt bijeen op dinsdagavond van 19:00 – 20:00 uur. De speellocatie is de Johan Bogermanschool Tuibrug 10.

Natuurlijk wordt er dan geschaakt. Dat kan zijn voor de eigen interne competitie, maar ook in teamverband tegen andere verenigingen. Maar, om een echt goede schaker te worden is spelen alleen niet voldoende, daar is ook training voor nodig. Daarom beginnen de meeste avonden met een training. Hierbij wordt de stappenmethode van Cor van Wijgeren gevolgd. Deze trainingen zijn in groepsverband.

Beginnende schakers beginnen in stap 1, daarna gaan ze naar stap 2 et cetera. De examens voor de verschillende stappen zijn op het eind van het seizoen. Na de training begint de onderlinge competitie. Hierbij worden de jeugdleden ingedeeld tegen spelers van ongeveer gelijk niveau.

Het seizoen wordt traditioneel afgesloten met een toernooi waar ook de ouders aan kunnen deelnemen. Hierbij worden ook de verschillende kampioenen gehuldigd en worden de behaalde stappendiploma’s uitgereikt.

Als je geïnteresseerd bent en/of een paar keer wil komen uitproberen,
mail of bel naar: Gerrit Wolters, Jeugdleider schaakvereniging Houten.

Gerrit