We gaan weer face-to-face schaken (vanaf 7 juni)!

Het laatste jaar heeft het schaken zich door Corona vooral online afgespeeld. Voor sommigen leuk, maar er zijn er ook een hoop die liever achter "een echt bord" kruipen om ons mooie spel te beoefenen. Het goede nieuws is dat dat er weer aan zit te komen!

Onderstaande tekst komt van de website van de KNSB, en geeft aan dat met bepaalde voorwaarden de interne competitie weer opgestart kan worden:

Op 11 mei heeft het kabinet onder voorbehoud de tweede stap in het openingsplan aangekondigd. De beslissing over de tweede stap wordt definitief genomen op maandag 17 mei en geldt dan vanaf woensdag 19 mei. Mocht de tweede stap inderdaad gezet worden dan biedt dat ruimte aan schaakverenigingen om de interne competitie onder voorwaarden weer op te starten.

De voorwaarden waaraan in ieder geval moet worden voldaan zijn:
• Er geldt een maximum van 30 personen per ruimte
• Iedereen houdt 1,5 meter afstand.
• Publiek is niet toegestaan
• Reserveren en een gezondheidscheck zijn verplicht
• Binnen wordt een mondkapje gedragen, maar achter het schaakbord mag deze af
• Horeca (binnen) blijft dicht, maar zelfbediening vanuit bijvoorbeeld een koffiekan is mogelijk
• Zo min mogelijk rondlopen tijdens de partij (rondlopen met mondkapje)
• Is uw partij klaar, dan wordt u gezien als toeschouwer – graag de zaal verlaten
• Bij jeugd t/m 17 jaar zijn groepslessen weer toegestaan.

Ook De Engel staat hier voor open.

Na overleg is het vanaf maandag 7 juni mogelijk om daar weer te schaken. Dus dat gaan we doen!
Dat betekent het volgende programma voor de komende weken:
- maandag 24 mei: simultaan op LiChess
- maandag 31 mei: laatste snelschaak toernooi op LiChess
- maandag 7 juni: eerste keer weer met een bord + Corona maatregelen in De Engel

Voor alle mensen die nog niet "officieel" lid zijn en wel online meespelen: je kunt gewoon komen en zonder verdere verplichtingen meedoen in De Engel (restaurant in Oude Dorp, Burgemeester Wallerweg 2) Het zijn wel "lange" partijen: 1 partij per avond met bedenktijd 1 uur 35 minuten + 10 sec per zet.
Als het je bevalt, kun je in het nieuwe seizoen vanaf september lid worden. Wel handig om te weten als we weer in De Engel spelen: we beginnen om 20:00, uiterlijk 20:00 wordt ook de indeling gemaakt op basis van wie er dan is of wie zich heeft aangemeld via de app groep die we hebben.

Onze wedstrijdleider Joop Jentink is de beheerder van die app groep. Als je daar in wilt, kun je je bij hem even melden ( This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ). Voordeel is dat je je dan toch aan kunt melden als je iets later komt. En er geldt: wie eerst komt die eerst maalt. Als er een oneven aantal spelers is, kan er eentje niet meedoen, en dan heeft de laatste dus pech.

Tot de 7e! (en bij de simultaan uiteraard) !