Houten delft onderspit tegen Amersfoort

Op 4 oktober was het zover: de eerste externe wedstrijd sinds een lange Corona-pauze. We moesten thuis aantreden tegen Amersfoort, een club die zowel aan de top als in de breedte sterk is. En we speelden met onze nieuwe leden Christof en Luuk die hier hun externe debuut maakten. Altijd even spannend natuurlijk.

Op bord 1 hield Johan goed stand in een moeilijk toreneindspel. Zijn sterke tegenstander had een vrije a-pion, en Johan’s centrumpionnen waren nog niet op stoom. Toch wist hij het netjes remise te houden. Op bord 2 kwam ik zelf langzaam beter te staan, maar mijn tijdgebruik was treurig. In tijdnood een verkeerde zettenvolgorde zodat ik in plaats van een pion voor in gezonde stelling juist wat tegenspel over me heen kreeg. Dat was in tijdnood dodelijk. Vincent verging het niet veel beter op bord 3. Ook hier veel te veel tijd verbruikt. Hij zette wel een goede aanval op, maar vond in tijdnood de winst niet waardoor de verre vrijpion van zijn tegenstander besliste.

Op bord 4 speelde Freek een wereldpartij. Hij offerde een pion voor initiatief, en de dame van zijn tegenstander dreigde opgesloten te raken. Juist het soort stelling waar hij van houdt, en hij wist zijn tegenstander netjes op te rollen. Op bord 5 maakte Christof zijn debuut. Zijn tegenstander had lange tijd druk en dreigingen, en daar moet het ergens misgegaan zijn, al heb ik de details niet kunnen volgen. Joop zette de partij goed op op bord 6. Hij leek het beste van het spel te hebben, maar raakte ergens de draad kwijt. Op bord 7 maakte Luuk zijn debuut. Hij trof een tegenstander die vanuit een ogenschijnlijk rustig opzet ineens vol in de aanval ging. En dan moet je maar op tijd zien te counteren. Op bord 8 tenslotte onze invaller Willem. Goed uit de opening en een heel net pionschijnoffer. Hij pakte alleen de verkeerde pion terug waardoor zijn tegenstander ruimte kon pakken en de partij naar zich toe kon trekken.

Al met al een verdiende overwinning voor onze tegenstanders, die gemiddeld ruim 100 ratingpunten sterker waren. Dat zie je in het laatste uur waar hun ervaring en speelsterkte de doorslag gaf. Terwijl we met fatsoenlijk tijdgebruik van Peter en Vincent en de juiste pion terugpakken door Willem ook zomaar 4-4 hadden kunnen spelen.

In ieder geval strafkamp voor Peter en Vincent: volgende verliespartij agv tijdnood betekent een rondje!