Login Form

Puzzel van de dag

Archief

Gewogen en te licht bevonden...
 
 

Op vrijdag 16 maart trad het eerste van Houten aan tegen SSC 1922 om te vechten voor een laatste promotiekans. Zoals de titel al doet vermoeden is ons dat niet gelukt. SSC 1922 was nog een maatje te groot, dat kan gebeuren.

 

Punten gescoord..
Toch waren er veel lichtpuntjes. Op de heenreis hebben we Freek kunnen overtuigen van een rustige en solide openingsopzet, waarna die aanval echt ook wel komt. Dat was exact wat er gebeurde en Freek scoorde een prachtig punt. Zelf blijk ik nog steeds stand te kunnen houden aan bord 1 en won een goede partij van aanstormend talent Erik-Jan Smedema. Albert Piet kwam ook prima uit de opening maar accepteerde onverwacht een remise aanbod van zijn tegenstander.

 

 En punten verspeeld..
Joop speelde een moeilijke en originele variant van het frans en kwam daar volgens mij prachtig uit. Helaas zag hij het binnendringen van de witte dame via veld c5 over het hoofd en moest vechten voor zijn leven. Dat deed hij zo goed dat hij uiteindelijk een remise eindspel bereikte. Maar Joops goedertierenheid kende die avond geen grenzen en hij besloot de partij maar gewoon op te geven. Dat overkomt hem geen tweede keer! Vincent speelde een moeilijke opening, leek een goede stelling te hebben, maar ging toch kopje onder. Nick speelde als Nick: uit een partijopzet die menigeen in slaap zou doen vallen wist hij toch een initiatief te persen dat zo waar kansen bood. Zijn ruimhartig tijdverbruik werd hem uiteindelijk fataal. Wat zou er gebeuren als Nick een wat actievere openingsopzet koos en het eerder op een crisis zou laten aankomen? Ik denk dat dat zijn resultaten nog meer zou verbeteren. Benjamin op bord 2 had een zware avond: toen hij de rokade iets te lang uitstelde offerde wit het centrum open en won in stijl. Eigenlijk zeer a-typisch voor Benjamin, wiens solide partijopzet doorgaans zeer geschikt is voor een hoog bord.... Blijft over Arno Knobbe: aan bord 8 speelde hij een prima opening die hij had kunnen bekronen met een snel f7-f5. Die zet miste hij net en toen wit daarna met e2-e4 profiteerde had onze man het moeilijk. Hij vocht door en hield bewonderenswaardig lang stand maar kon de nederlaag uiteindelijk toch niet afwenden. Geen schande, gewoon een goede partij gespeeld! We hebben nog twee fijne wedstrijden voor de boeg tegen de hekkesluiters, laten we daar vrijuit spelen en alvast onze goede voornemens voor het volgend seizoen in de praktijk brengen!

 
Gerard Rill