Login Form

Puzzel van de dag

Archief

Laatste speeldag OKH 2012
 
 

Op zaterdag 12 mei 2012 was de laatste speeldag van het Open Houtens Kampioenschap. Volgens traditie werd de laatste dag niet op de vaste speellokatie in De Engel gespeeld maar op een 'buiten-lokatie'. Dit jaar werd gespeeld in en rond een loods aan de Houtense Wetering. De lokatie bood de gelegenheid om zowel buiten te schaken bij mooi weer, of binnen indien het wat tegen zou zitten. Dit jaar was het weer redelijk, zodat een aantal schakers het buiten aandurfden, terwijl anderen liever binnen schaakten. Om twee uur 's middags werd de openingszet verricht door de eigenaar van de speellokatie. De zet e2-e4 kwam op het bord van Gerard Rill tegen Willem Lakeman; een openingszet waar Gerard prima mee uit de voeten kon. Gerard besliste de partij rap en toonde zich daarmee dit jaar wederom de terechte kampioen van de A-poule.

 

Voor de tweede en derde plaats werd op diverse borden nog fel gestreden. Nick Hill en Vincent Verstege grepen met mooie overwinningen respectievelijk de tweede en derde plaats.

In de B-poule was de eerste plaats al vergeven aan Jan Baars. Hij won zijn vooruitgespeelde partij en was niet meer in te halen. Een prachtige prestatie in het eerste OKH voor Jan. Tweede werd Remko Mulder voor Kees Maas die in de laatste ronde niet verder dan remise kwam.

Met 42 deelnemers was het OKH weer een groot succes. Ieder jaar strijden meer deelnemers om de titel. Eind september pakken we de draad weer op met een nieuw seizoen OKH. Natuurlijk werd de laatste speeldag afgesloten met een hapje en een drankje. Onder het genot van bier en wijn werd gezellig gepraat over gemiste kansen dit seizoen en de goede voornemens voor de volgende editie van het OKH.

 
 
Joop Jentink