Login Form

Puzzel van de dag

Luuk Geelen nieuwe snelschaakkampioen Houten
 
 

Maandag 24 was het weer tijd voor het jaarlijkse snelschaaktoernooi. Strak geleid door Piet van Dam speelden we 10 ronden. Speeltempo was 5 minuten per persoon zónder increment. Koning slaan was geoorloofd, en werd dan ook veelvuldig toegepast. In tijdnood gebeuren de mafste dingen.

De indeling per ronde was dit keer merkwaardig genoeg niet Zwitsers maar round Robin. Dus, iedere ronde een volledig willekeurige tegenstander. Daardoor kon het gebeuren dat in de eindstand een top 5 ontstond, elk met 9 uit 10, zonder dat men elkaar getroffen had op het bord. Maakt het spannend, maar gaf voor sommigen niet de kans om zich te meten met de besten om zich als een ware nummer 1 te profileren.

Welnu, er kwam natuurlijk een mooie eindstand met bovenin lauter toppers. Op weerstandspunten wer Luuk Geelen de uiteindelijke winnaar!


Mooi om te zien was dat we een flink aantal jeugdige mannen aan de start hadden. Zou best eens het effect kunnen zijn van de groeiende populariteit van het wat snellere schaken via internetzites zoals Chess.com en Lichess. In het volgende seizoen willen we aan die opkomende behoefte naar een wat sneller speeltempo een vervolg geven door wat te exeperimenteren met versnelde toernooivormen.

De eindstand:


 
Joop