Login Form

Puzzel van de dag

Hallo geïnteresseerde schaker!
 
 

 

De jeugdafdeling van de Schaakvereniging Houten speelt vanaf dit jaar op een nieuwe avond en een nieuwe locatie en wel op maandagavond van 19:00 – 20:00 uur in de Opstandingskerk: Het Kant 1, Houten. De eerste avond is op 18 september.

Natuurlijk wordt er dan geschaakt. Dat kan zijn voor de eigen interne competitie, maar ook in teamverband tegen andere verenigingen. Maar, om een echt goede schaker te worden is spelen alleen niet voldoende, daar is ook training voor nodig. Daarom beginnen de meeste avonden met een training. Hierbij wordt de stappenmethode van Cor van Wijgeren gevolgd. Deze trainingen zijn in groepsverband. Beginnende schakers beginnen in stap 1, daarna gaan ze naar stap 2 etcetera. De examens voor de verschillende stappen zijn op het eind van het seizoen.

 

Na de training begint de onderlinge competitie. Hierbij worden de jeugdleden ingedeeld tegen spelers van ongeveer gelijk niveau. Door het jaar heen wordt er ook een aantal avonden doorgeefschaak gespeeld. Dit vindt plaats in teams van twee spelers, waarbij de geslagen stukken aan het teamlid gegeven mogen worden. Die mag ze dan weer in het spel inbrengen. Doorgeefschaak is elke keer weer een heel spektakel om mee te maken!

Het seizoen wordt traditioneel afgesloten met een ouder/kindtoernooi. Hierbij worden ook de verschillende kampioenen gehuldigd en worden de behaalde stappendiploma’s uitgereikt.
 

Geïnteresseerd en zou je een keer willen komen kijken?

Mail naar:  Johan Valstar, Jeugdleider schaakvereniging Houten.

E-mailadres: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.