Live scores Finaleronde

Hieronder vindt u de live scores tijdens de Finales.
De scores worden zo vaak mogelijk bijgewerkt. Onder de diagrammen vindt u meer over de betekenis van de kolommen en wordt het reglement nader toegelicht.

CATEGORIE A

CATEGORIE B

Uitleg kolommen:
Prt = Aantal wedstrijden gespeeld
W = Aantal wedstrijden gewoonen
R = Aantal wedstrijden gelijk
V = Aantal wdetsrijden verloren
Score = Aantal matchpunten. (winst = 2, gelijk = 1, verlies = 1)
Vr = Aantal punten op alle borden tijdens alle wedstrijden gehaald (winst = 1, gelijk = 0,5, verlies = 0)
Tgn = Aantal punten op alle borden tijdens alle wedstrijden tegen
SB/t = Weerstandspunten. Som van : bordpunten behaald tegen team * helft aantal matchpunten van dat team, over alle wedstrijden heen.
           (voorbeeld: winnen met 3-1 tegen een team met 5 matchpunten levert een bijdrage van 3*2,5= 7,5 aan het SB/t totaal).

Reglement:
De rangschikking wordt bepaald door:
1. hoogste score
2. indien score gelijk, dan hoogste Vr (aantal bordpunten)
3. indien score gelijk én Vr gelijk, dan hoogste SB/t
4. indien nog geen uitsluitsel dan loting.

JJ

Dertigste schoolschaaktoernooi Houten, Bogermanschool grote winnaar

November is inmiddels dertig jaar de schaakmaand voor veel Houtense basisschoolleerlingen. Dit jaar streden 48 teams, elk bestaande uit vier schakers, om de felbegeerde prijzen. Op de finaledag werd het personeelsrestaurant van het gemeentehuis omgebouwd tot een heuse schaakarena.

Zowel in groep A, kinderen uit groep 7 en 8, als in groep B, groep 6 en lager, hadden tien teams zich tijdens de eerdere voorrondes geplaatst voor dit hoogtepunt.
Na de openingszet door wethouder Van Dalen werd er in vijf rondes een felle, maar sportieve strijd gevoerd aan het bord met de vier-en-zestig velden.

Tijdens de prijsuitreiking door burgemeester De Jong werd duidelijk dat de Bogermanschool in beide leeftijdscategorieën de hoofdprijs in de wacht had gesleept. Deze school eiste in groep A ook de tweede en derde plaats voor zich op. En, alsof dat nog niet genoeg was, werd in groep B ook de derde plaats bereikt. De tweede plaats in deze groep ging naar het team van de Montessorischool.

Vanwege het vertrek van de heer Piet van Dam uit het organisatiecomité van de schaakvereniging Houten werd deze, vanwege zijn jarenlange verdiensten voor het jeugd- en schoolschaken in Houten, verrast met de mededeling van de burgemeester dat de kampioensbokaal voor de B-categorie vanaf nu zijn naam zal dragen.

Tenslotte werden alle deelnemende scholen, vanwege lustrum van het toernooi, verrast met een heuse schaakklok met inscriptie. Naar verwachting zullen de drie hoogst geëindigde A-teams in het voorjaar worden uitgenodigd voor deelname aan de regionale schoolschaakkampioenschappen.

BD