Login Form

Puzzel van de dag

Recordaantal deelnemende teams Schoolschaak 2014
 
 

Het enthousiasme voor het Schoolschaaktoernooi blijft jaar op jaar groot. Dit jaar heeft een recordaantal van 57 teams zich opgegeven; 32 mogen meespelen voor de A-categorie en 24 voor de B-categorie. In de A-categorie, de categorie voor de kinderen uit groep 7 en 8, wordt gestreden om 12 finaleplaatsen, in de B-categorie, voor de jongere kinderen, zal gestreden worden om 8 finaleplaatsen.

De twee voorrondes zullen worden gehouden op 5 en 12 november op de eerste verdieping van de Johan Bogermanschool, aanvangstijd is 15.00 uur, inschrijving vindt plaats vanaf 14.30 uur. Na de twee voorrondes gaan de geplaatste teams over naar de finale op 19 november in het gemeentehuis (aanvangstijd finale: 13.30 uur).

Op de finaledag zal de Wethouder Sport, de heer Kees van Dalen, de prijzen uitreiken. De kampioensbokaal zal m.i.v. dit jaar de naam dragen van de heer Jan v.d. Werf, initiatiefnemer van het schoolschaken in Houten en tot vorig jaar voorzitter van het organisatiecomité. Mede vanwege de vele andere verdiensten van Jan v.d. Werf voor het jeugdschaak In Houten (hij stond o.a aan de wieg van de jeugdschaaklessen op de dinsdagavond en heeft als KNSB-examinator honderden Houtense kinderen blij gemaakt met een schaakdiploma).

Tijdens het schoolschaaktoernooi zien we dat heel veel kinderen op jonge leeftijd schaken hebben geleerd van een ouder, of op school. Ook blijkt tijdens het toernooi dat een aantal kinderen eigenlijk best wel eens "professioneler" aan schaken wil doen. Dat kan! De Schaakclub Houten biedt kinderen van alle niveaus de mogelijkheid om lessen te volgen en competitie te spelen. Iedere dinsdag van 19:00 tot 20:00 uur kun je terecht in de Johan Bogermanschool waar les wordt gegeven door ervaren schakers.

Uitslagen en foto's van de voorrondes zullen zo spoedig mogelijk geplaatst worden. Foto's van voorgaande jaren zijn nog steeds te vinden op deze site.


 


 
JJ