Schaakvereniging Houten is op 14 september 1977 opgericht in Houten.

De schaakvereniging kent als erelid: Jan van der Werf.

Senioren
De volwassenen spelen iedere week op maandagavond in het restaurant "De Engel", aan de Burg. Wallerweg 2. De clubavonden beginnen om acht uur 's avonds.

In de interne competitie wordt gespeeld met het Fisher-speeltempo, dat wil zeggen 1 uur en 35 minuten per persoon per partij plus 10 seconden voor elke gespeelde zet.
Verder spelen we met een aantal teams op verschillende niveaus in de externe competitie die georganiseerd wordt door de Stichts-Gooise Schaakbond.

Jeugd
Naast de 'senioren' is een groot deel van het ledenbestand van de vereniging afkomstig van de jeugdafdeling. De jeugd speelt iedere week op dinsdagavond in de Reformatorische Basisschool 'Johannes Bogerman', Tuibrug 10, Houten. Zij beginnen om 19.00 uur en eindigen om 20.00 uur.

Jong of oud, als je zin hebt in een partijtje schaak kom dan gerust eens langs. Voor meer informatie over de jeugd en de volwassenen kun je terecht bij één van onderstaande mensen:

Voorzitter:

Vincent Verstege

T:  06 - 36164488

Wedstrijdzaken:

Joop Jentink

T: 06 - 22478043

Secretaris (senioren en jeugd):

Peter van Wijk

T:  06 - 27087362

Penningmeester:

(rek.nr.: NL89RABO01183.49.414)

Kees Maas

T: 06 – 42 62 05 55

Jeugdschaken:

Johan Onnink

T:  030-6376122

Lid worden:

De contributie voor het seizoen 2017/2018 bedraagt voor:

Juniorleden € 80,-
Seniorleden € 110,-
65+ -leden € 95,-
Studenten € 95,-

Leden met U-Pas kunnen hun recht op 50% korting bij onze voorzitter regelen.
Wij verzoeken u het op u van toepassing zijnde bedrag over te maken aan de penningmeester t.n.v. Schaakvereniging Houten.